Tessa

Tessa, de verlamde Teckel    naar praktijkverhalen
 
 
Tessa, een ruwharige teckel, werd op de arm van haar eigenaresse de praktijk binnen gebracht. Zowel Tessa als haar eigenaar zagen er erg verdrietig uit. Het was dan ook overduidelijk, dat er iets ernstigs aan de hand was. Met horten en stoten kwam het verhaal eruit. Al 10 dagen was Tessa verlamd. Haar achterbenen sleepte zij achter zich aan. Het was gebeurd tijdens een leuke boswandeling. Een haasje had de aandacht van Tessa getrokken. Zij was er al blaffend achteraan gerend. De eigenaresse had nog geprobeerd haar daarvan te weerhouden, maar het instinct van Tessa was vele malen sterker. “Die teckels zijn ook zo eigenwijs”, zei ze ditmaal met een vage glimlach om haar mond. Dat kon ik eigenlijk alleen maar beamen. Ook wij hebben een teckel en ook dat is een geval apart!
Toen Tessa na tien minuten terug kwam, liep ze wat vreemd. De eigenaresse dacht, dat ze zich verstapt had. Maar 's avonds ging het steeds slechter met haar en uiteindelijk gebruikte ze haar achterbenen helemaal niet meer. In paniek had de eigenaresse haar dierenarts gebeld. Gelukkig kon ze direct komen. Na onderzoek bleek, dat Tessa last had van een hernia. Er was een behandeling gestart met ontstekingsremmers en pijnstillers. Gedurende drie dagen had Tessa spuiten gehad met deze ontstekingsremmers en daarna was ze op pillen overgegaan. De behandeling had helaas geen resultaat gehad en Tessa was nog steeds verlamd. Van een kennis had ze over behandeling met acupunctuur gehoord en zo was ze bij mij terechtgekomen.
Nu is acupunctuur inderdaad een heel goede behandeling voor dit soort klachten. Al vele jaren heb ik honden met een verlamde achterhand op deze wijze behandeld en de resultaten zijn enorm goed. Natuurlijk krijg ik niet elke hond weer aan het lopen, maar heel veel honden wel! Toen ik Tessa onderzocht, kon ik de eigenaresse geruststellen. Tessa was in staat om een fractie van een seconde op haar eigen achterbenen te staan voordat ze er doorheen zakte. Als een hond dat kan, is dat een heel positief teken.
Het leek me dus zeer de moeite waard om Tessa te behandelen. Dit doe ik drie keer, elke week een keer. Na drie keer kijken we naar het resultaat. Als Tessa dan weer helemaal genezen is, stop ik. Als ze verbetering heeft laten zien, ga ik door de met de behandeling tot het goed is. Mocht er geen enkele verbetering optreden na drie keer, dan stop ik met de behandeling. De eigenaresse van Tessa keek enorm opgelucht. Dolgraag wilde ze dit voor Tessa proberen. Gelukkig reageerde Tessa heel goed op de acupunctuur. Na drie keer kon ze al weer redelijk lopen. Uiteindelijk is Tessa zeven keer door middel van acupunctuur behandeld. Onlangs kreeg ik nog een ansichtkaart van Tessa, waarin ze me schreef, dat ze zich super voelde!